sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tämä on alku, #2

En uskoisi että olen jälleen kirjoittamassa blogia, edellinen yritys (~4 vuotta sitten) nimittäin oli täysi katastrofi. Silti aion ainakin yrittää, samasta syystä kuin aloitin edellisenkin blogin; SNY-kierros (Salainen Neuleystävä, kevät 2015) on käynnistymässä, ja tahdo(i)n mukaan! Toivon mukaan tämä blogiyritelmä kestää hitusen pitempään kuin edellinen (alle vuosi erittäin epätasaista päivitystahtia), varsinkin jos saisi kipinän alkaa kirjoittaa muutenkin kuin tuohon SNY-kierrokseen liittyen.

Käsittääkseni on perin tavallista kirjoittaa blogiin jonkinsorttinen esittely, jossa jaaritellaan ummet ja lammet siitä, kuinka glamouria / mahtavaa / tyylikästä / ahkeraa / ihanaa / muuten työntäyteistä elämää bloggari viettää, ja samalla esitellä itse bloggarin lisäksi myös mahdollinen perhe / lemmikit / ystävät / kodinkoneet, you name it. Kaikki riippuu aina ja täysin siitä, mikä kulloisenkin blogin sisältö ja tarkoitus on.
Jotkut kirjoittavat muotiblogia, täynnänsä kuvia päivän asuista ja vinkkejä vuodenajan parhaista in- ja out-tuotteista meikkeineen ja asusteineen, toiset taas bloggaavat ruoasta ja juomasta, siitä mikä milloinkin sattuu hyvältä maistumaan. Joku tekee paljon käsitöitä, ja haluaa jakaa tekemänsä käsityöt käsityöblogissaan, toinen taas elää keskellä ihanan-auvoisaa (ja toki muodikasta, vauvasta lähtien lapset tulee opettaa pukeutumaan oikein eli juuri niihin POP:in, NameIt:in, Me&I:n plus muiden ylikalliiden (lasten)vaatemerkkien ryysyihin) perheonnea ja kirjoittaakin äitiys-/isyys-/perheblogiaan tihkuen hyvää mieltä, mutta muistaen mainita että kyllä meidän Irma-Kalevilla on silti niitä huonojakin päiviä, lisäten samalla toki kuvan korvatulehduksen, flunssan tai rokotteen kätevästi nostattaman kuumeen kourissa viruvasta pienokaisesta makaamassa "söpösti" vanhempien sängyssä, miettimässä, mikäli iän puolesta aivotoimintaa miettimiseen riittää, miksi äiti/isi/tuo tyyppi tuolla nyt heiluu tuon kameran kanssa kun pitäisi hoitaa sairasta ja lohdutonta lasta. Neljäs kirjoittaa fitness-blogia kirjaten tarkoin ylös sali- ja/tai treeniohjelmansa ja ruokaravintovinkkinsä (raejuustoa, rahkaa ja jotain epämääräistä jauhetta josta on "paljon hyötyä" treeniin ja laihtumiseen / kiinteytymiseen / lihasten kasvatukseen / mihin tahansa), ja muistaa lisätä peiliselfiet six-tai-enemmän-packista / reisistä / hauiksista / takapuolesta / treenivaatteista sekä mainita kuinka taas salilla / juostessa / uidessa / liikuntamuodossa tuli hiki, mutta "no pain, no gain!". Joku yhdistää yhden, useamman, tai vaikka kaikki ja enemmän, mainitsemani asiat ja kutsuu blogiaan lifestyleblogiksi. Blogeja ja bloggareita löytyy pilvin pimein, samoin aiheita erilaisiin blogeihin, oikeastaan yksinkertaistettuna näin; Blogeja löytyy yhtä monta kuin bloggareita löytyy, ja jokainen on, ainakin jollakin tapaa, ainutlaatuinen. Yritin välttää lisäämästä tähän loppuun vielä jotain kliseistä "antaa kaikkien kukkien kukkia vaan"-lallatusta, mutta en vaan mitenkään ehtinyt estämään itseäni.

Tämän piti alunperin olla aiemmin mainitsemani esittelypostaus, mutta päädyinkin avautumaan ja löpisemään turhia. Toivoakseni kukaan mahdollinen lukija ei loukkaantunut tekstistä tai sen sävystä; en pahalla mut tahallaan ja mullon huono huumori, eikä iso osa tekstistä (tai sen puoleen tulevistakaan teksteistä hyvin-paljon-luultavasti) todellakaan ole kirjoitettu edes puoli-tosissaan, vaan se on enemmänkin kieli poskella sävellettyä tajunnanvirtaa jonka julkaisemista pitäisi miettiä ei kerran, eikä kahdesti vaan mieluummin vaikka sitten kolmesti, eikä sittenkään painaa tuota oranssia "Julkaise"-nappia tuolta yläkulmasta.
Ja hei, sainhan sentään käännettyä tuonkin avautumisen edes jotenkuten opettavaisen näköiseksi, ja tulevaan bloggari-imagooni sopivan "syvälliseksi", ehkä jopa positiivissävytteiseksi lopputoteamukseksi.

Aihe karkasi, kiitos ja anteeksi.

P.S. Ei, en ole oikeasti niin kyyninen kuin mitä teksti ehkä antaisi ymmärtää.
P.P.S. Se oikea esittelypostaus tulee piakkoin, kunhan osaan ja jaksan sen kirjoittaa, pitäen sisällään esittelyn blogista, perheestä, bloggarista, eläimistä ja mahdollisesti kodistakin. Kodinkoneista saatte kysyä sitten erikseen, voin minä niistäkin yrittää jotain pientä kirjoittaa mikäli sattuu kiinnostamaan.

3 kommenttia:

 1. Heippa ja hyvää maaliskuun alkua. Ensimmäistä pakettia mietiskelen ja toivottavasti pian saan lähetettyä myös. Tarkkaan lueskelin toiveitas ja ilokseni huomasin, että minulla on lähes vapaat kädet. Hyvä hyvä. :D

  Sny parisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, ja kiitosta kovasti, sitä samaa sinnekin päin :) Vapaat kädet on aina mukava antaa, voi yllättyä iloisesti eikä sitten aina tule nojauduttua niihin vanhoihin, tuttuihin, lankoihin ja ohjeisiin; kun toinen kasailee paketin just sulle, voi käydä niin, että pääsee itekin ajatteleen "out of the box" ku availee pakettia :)

   Poista
 2. Oikein hyvä. Sulla on täysin sama ajatusmaailma kuin minulla tämän suhteen. :) Ensimmäinen paketti lähti maanataina liikkeelle joten on piakkoin perillä.

  TSny 8

  VastaaPoista